Informačné technológie

Univerzitný e-mail, Office365, pomoc s technológiami

AIS

AIS je skratka pre Akademický informačný systém, ktorý slúži na spracovanie štúdijnej agendy. Vďaka AIS-u si vytvoríte rozvrh, prihlásite sa na skúšky, zistíte informácie o predmetoch a hodnotení. Manuály na používanie systému nájdete na tejto adrese. Ak sa s AISom stretávate prvýkrát, odporúčame prezrieť si manuály dostatočne včas a so systémom sa spriateliť. V prípade problémov sa treba obrátiť na Centrum podpory informačných technológií, prípadne sa nebojte požiadať o pomoc študentov z vyšších ročníkov.

Moja.uniba

moja.uniba.sk je portál informačných technolgií, ktorý budete pravidelne využívať. Je bránou k potrebným službám, návodom, heslám, kontaktom, informuje o výpadkoch a nájdete na nej kontakty na technickú podporu.

Office 365

Študenti Univerzity Komenského môžu využívať služby balíka Office 365 zdarma na piatich zariadeniach. Zároveň je univerzitný e-mail oficiálnym komunikačným kanálom medzi univerzitou a študentami, preto všetkým študentom odporúčame e-mailovú schránku kontrolovať a využívať.

Návody, ako získať váš balík nájdete tu

Centrum informačných technológií

Centrum informačných technológií – CIT zabezpečuje prevádzku a rozvoj informačných a komunikačných systémov univerzity. CIT zabezpečuje nevyhnutnú spoluprácu všetkých informačných pracovísk univerzity a jej fakúlt. Na každej fakulte UK a na niektorých iných súčastiach univerzity (napr. v študentských domovoch) je zriadené miesto technického správcu IIKS.

CepIT

Skratka CepIT  znamená Centrum podpory informačných technológií. Je to presne to pracovisko Centra informačných technológií, na ktoré sa môžete obrátiť v prípade porúch, výpadkov alebo otázok v súvislosti s IT službami. Pracovisko poskytuje svoje služby formou telefonickej podpory pri riešení IT problémov.